2012. október 21., vasárnap

Nem "GIZIKE, OH!" és egyéb helyesbitések...

A legutóbbi posztomban/ beirásomban  a VESZPRÉM PORTRÉ Lackóról szóló számát linkeltem be.
A magazin nagyon szép lett, gratulások a készitőknek- a cikkek, fotók, minden nagyon klassz.
Ám csúszott be 1-2 hiba is az adatokba...
Az egyik a "Láncos ködlovag" c.Pethő Imi (amúgy fantasztikus!) irásába, melyben azt irja ,hogy Lackó "megsemmisitette a David Bowie pályázaton nyert képét".
Nos- ez nem felel meg a valóságnak. Lackó a pályázatra benyújtott képét VISSZA SE KAPTA Bowie-tól., -a képet több országban kiállitották a többi országbéli nyertes képekkel egyetemben., utána David Bowie művészeti gyűjteményébe került! Azóta is ott van.
UPDATE:
 Amúgy meg a Bowie-pályázatra beadott dijnyertes kép NEM csomipapirra zsirkrétával rajzolt, hanem deszkára vegyes technikával készült...a csomagolópapiros verziót asszem Bordács Andi műv.történész nyilatkozta ( ?) a Veszprém portréban de nem jól tudta...az MEGINT 1 MÁSIK kép...! 
Sérült meg amúgy Lackó féle Bowie- festmény., de az egy még fősulin festett kép -mely megsérült, majd átalakult. Aztán el lett adva.
De ennek nincs köze a Bowie pályázatos képhez!
A másik hiba Jokesz Antal "Gizike, óh!" c. szövege -ugyanis a kép cime "GIZIKE,Oi!" ( Oi! = punkok és szkinek  üdvözlése, szóhasználata ) és a kép pontos elég...hm...finoman mondva pikáns témájáról korábban irtam már egy posztomban, tessék visszanézni..../nő keresztre feszitve fejjel lefelé zöld nemi szőrzettel amint Isten fia épp.....és itt CENZÚRÁZOM, akit érdekel vegye a fáradtságot és keresse vissza!/

Egyébként szinte MINDENKI azt nyilatkozta hogy Lackó "punk" stilusa "védekezés" vagy afféle "álarc" volt, hogy "keménynek" nézzen ki -miközben amúgy egy jószivű érzékeny ember volt...nos ez IGY nem helyes.
Az helyes hogy igen: Lackó érzékeny és jószivű ,erőszakellenes ember volt.
Ám,  Lackó és az én számomra a PUNK kinézet NEM a "keménységet" jelentette, se nem az agressziót....igy aztán nem volt ez "álarc" se nem "álca"- csupán ANNYI hogy mind a ketten vonzónak és SZÉPNEK tartottuk a szines hajat a szeges ékszereket, a "vad" sminket mert útáltuk a szürke uncsi egyhangúságot- meg csiptük a punkos zenéket, inspirativnak tartottuk a punk lázadását....MŰVÉSZETKÉNT fogtuk fel, s csupán a /magyarországi/ külvilág látott ebben "brutalitást", vagy "keménykedést"!
Itt max energiák felszabaditásáról és életörömről volt szó... elég sajnos hogy ezt szinte MINDENKI félre értelmezte!
De z nem Lackó hibája hanem az emberek hülyesége. Már, bocs!
Hát ennyit akartam -helyesbitésképp!
Olvassátok szeretettel mert amúgy jó kis száma ez a VESZPRÉM PORTRÉnak!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése