2012. október 28., vasárnap

Dögevők násztánca


Amig az oroszlán, az állatok királya él, jó messzire elkerülik a nálánál gyengébb állatok a Szavannán.
Nem is ajánlatos az útjába kerülniannak, kinek kedves az élete!

Ám miután elpusztult, megváltozik a helyzet...

Egyre közelebb merészkednek hozzá azok akik előtte rettegték közelségét- a hiélnák, sakálok, egyéb dögevők.
Eleinte félve majd egyre bátrabban., végül már szegény meghalt "Felség" csontjairól tépik le az utolsó cafat  húst-mig végül nem marad SEMMI, csupán a forró nap által kiszikkadt hófehér csontok s a megtépázott méltóság!

Igy van ez Szilágyi Lackóval is.

Azok, akik életében kerülték, félték kényelmetlen őszinte szavait -melyek úgy vájtak bele a feltett álarcokba s hiú hamisságokba mint kés a vajba- mostanra bátorságra kaptak, s már-már barátainak adva ki magukat,az ő emlékéből kovácsolnak maguknak dicsőséget.
Ha hirtelen feltámadna poraiból s megjelenne egy-egy jeles az emlékére megrendezett találkozón, sokaknak kik ott vannak támadna hirtelenjében másutt sürgős dolguk- s futnának tova csak nehogy szembe kelljen nézniük az IGAZSÁGGAL!

De mivel Jézus óta ily csodás feltámadás nemigen történt, elbizva magukat büntetlenül ülnek tort eme keselyűk halott prédájuk szétszórt csontjai fölött s még csak az sem zavarja őket hogy csőrük s mellkasuk teli az árulkodó vérrel s húscafatokkal!

Már MESSZIRŐL bűzlenek....

Az oroszlán párja ,hiába kőröz kétségbeesetten párja teteme körül, neki már esélye sincsen. Ők- a sakálok, hiénák,dögkselyűk- igy sokan erősebbek.
Elbánnak az éhségtől legyengült nőstényoroszlánnal- hiába ő az állatok királyának özvegye!

A csőcselék együtt erős. A sok kis hitvány senkiházi összesitett erővel hajtják el a magára maradt
nőstényoroszlánt párja maradványai mellől. Még jól bele is csipnek!
Ha megindul feléjük, szét-szét röppennek de hamar újra összegyűlnek hogy tovább marakodjanak a hátramaradt koncon.Kinek mi jut: még a karmát is viszik!

A hideg s kegyetlen sivatag meg úgy tesz mint aki semmit sem látott. Az élet megy tovább, a veszteség bele
van kalkulálva. A nőstényoroszlánnal meg aztán SENKI sem törődik!
Igenám!

De az afrikai  szavannán tiszta élet halál harc megy élesben,ahol mindenkinek megvan az esélye. Mig minálunk, "civilizált" emberek közt NEM ez a szokás- itt az győz, ki hátmegetti, hamis ,hazug és seggnyaló!
Ezáltal még rosszabbak a dögevőknél! A dögevők csak a dolgukat teszik de ezek- ezek mások diszeivel s érdemeivel akarnak pompázni-átgázolva MINDENKIN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése